luni, 13 decembrie 2010

Placinta cu varza



Ingrendiente:
750 g faina
25 g drojdie
apa calduta , aproximativ 300 ml
3 linguri ulei
1 lingurita sare
Pentru umplutura:
o varza 1kg
sare,piper,putin ulei

Frecam drojdia cu putin zahar pana se lichefiaza apoi adaugam 2 lingurite de faian si putina apa calduta, amestecam pana se omogenizeaza si lasam sa creasca. Intr-un castron cernem faina , apoi adaugam drojdia dospita, sarea si treptat apa calduta. Framantam  pana aluatul se desprinde de peretii vasului. Acoperim cu un prosop uscat si lasam sa dospeasca int-un loc cald ,lipsit de curent.



Pana aluatul dospeste pregatim umplutura de varza. Taiem varza cat mai fin si o calim in putin ulei, acoperita cu un capac. Adaugam sare si piper dupa gust si o lasam sa se raceasca.


Intre timp aluatul a dospit... luam o bucata mai mica o intindem putin cu mainile infainate, punem 2-3 linguri de varza , acoperim ,rasucim in sus marginile sa nu curga umplutura si apoi apasam usor cu degetele pana formam o placinta cat mai subtire ( NU folositi sucitorul) .



Coacem placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt ,in cuptorul preincalzit timp de 15 minute la foc mic. Le scoatem pe un fund de lemn si le acoperim cu un servet. Cat sunt fierbinti le ungem cu putina slaninuta afumata.


SA AVETI POFTA !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu