Ingrendiente:
750 g faina
25 g drojdie
apa calduta , aproximativ 300 ml
3 linguri ulei
1 lingurita sare
Pentru umplutura:
o varza 1kg
sare,piper,putin ulei
Frecam drojdia cu putin zahar pana se lichefiaza apoi adaugam 2 lingurite de faian si putina apa calduta, amestecam pana se omogenizeaza si lasam sa creasca. Intr-un castron cernem faina , apoi adaugam drojdia dospita, sarea si treptat apa calduta. Framantam pana aluatul se desprinde de peretii vasului. Acoperim cu un prosop uscat si lasam sa dospeasca int-un loc cald ,lipsit de curent.
Pana aluatul dospeste pregatim umplutura de varza. Taiem varza cat mai fin si o calim in putin ulei, acoperita cu un capac. Adaugam sare si piper dupa gust si o lasam sa se raceasca.
Intre timp aluatul a dospit... luam o bucata mai mica o intindem putin cu mainile infainate, punem 2-3 linguri de varza , acoperim ,rasucim in sus marginile sa nu curga umplutura si apoi apasam usor cu degetele pana formam o placinta cat mai subtire ( NU folositi sucitorul) .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu