luni, 13 decembrie 2010

Rulada din piept de pui





 Reteta este un pic modificata , se facea cu ciuperci uscate , eu am pus proaspete. Hai sa vedem:
1 piept de pui dezosat ( 600g)
200g carnat proaspat de porc
150g ciuperci ( de care vreti voi)
40g alune sau nuci prajite tocate mai mare ( nu renuntati la ele , ca nu stiti ce pierdeti putin cimbru si rozmarin
2 catei de usturoi zdrobiti
250 ml bere
ulei de masline
sare, piper negru proaspat macinat ( asa-i ca investiti intr-o rasnita ? nu se compara cu cel de
la plic)

Si acum repejor, pornim cuptorul , il fixam la 180 grade, dam drumul si la plita. Punem putin ulei intr-o tigaie adaugam carnea din carnati, ciupercile tocate, usturoiul , alunele, rozmarin, cimbru, sare , piper si prajim pana carnea este gata amestecand din cand in cand. Lasam sa se raceasca putin.







Ne intoarcem spre piept si ii dam bataie. La propriu. Il punem intr 2 folii si il batem usor cu ciocanul. Saram, piperam, ungem cu putin ulei.
Punem umplutura in mod egal peste tot, rulam si legam strans. Daca reusiti singure sunteti tari !
Luam rulada cu grija si o prajim intr-o tigaie cu putin ulei pe toate partile pana se rumenste frumos.






 O punem cu tot cu ulei intr-un vas de Jena , adaugam berea , acoperim cu folia si coacem 30 minute.
Intr timp spalam cartofii ii taiem cuburi, presaram ulei, sare, rozmarin si ii punem in alt vas la cuptor.
Mai lasam rulada 20 minute de data asta fara folie , timp in care o ungem cu sosul din tigaie.




SA AVETI POFTA !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu