luni, 13 decembrie 2010

Pui cu oregano si cartofi



Ingrediente ( pentru 2 persoane infometate):
1 kg de cartofi
2 pulpe intregi ( sau 4 dezosate)
5 rosii mai mici
ulei, sare, piper si ce e mai important oregano

Pulpele se dezoseaza si se taie bucatele , apoi se prajesc in putin ulei intr-o tigaie antiaderenta , la foc mic cu capac. La sfarsit se condimenteaza cu sare si piper. Puteti folosi si piept de pui insa pulpele sunt mai bune :).
Pana se prajesc pulpele, curatam cartofii si ii fierbem intregi cu putina sare. Cand sunt gata ,punem si rosiile (putin crestate) in apa cu cartofii timp de 1 minut. Le scoatem , le lasam sa se raceasca putin si de curatam de pielita. Lasam rosiile deoparte si scurgem cartofii de apa.
Intr-o tava punem putin ulei, asezam cartofii si cu o furculita ii facem bucati . Presaram oregano, apoi punem carnea de pui impreuna cu uleiul in care s-a prajit si din loc in loc rosiile ( daca nu aveti rosii mici puneti rosii mari taiate jumatati). Presaram oregano ( sa nu-mi scrieti ca ati pus si alt condiment ca ma supar ) 2-3 linguri de ulei ( daca aveti spray cu atat mai bine).
Coacem in cuptorul preincalzit la 220 grade timp de 15 minute.
Servim !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu